Dele

FRANSK LANDBRØD MED SURDEIG

Oppskrift på fint fransk landbrød

Fransk landbrød er et fint brød selv om dette er bakt med surdeig av fullkornshvete. Du kan enten bruke hjemmelaget surdeigskultur eller bakeklar surdeig i denne oppskriften. Oppskriften er uten melk og egg, og er derfor godt egnet til de som ikke tåler dette.

Stekt fransk landbrød med surdeig på en bakerist.

Tilberedningstid
280 min

Porsjoner
3

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene, unntatt ca. 1 dl av vannet i en bakebolle. Elt deigen sammen med eltekrok på lav hastighet i 10 minutter og spe på med resten av vannet. Elt deigen videre i 5 minutter eller til deigen slipper bakebollen.

Dekk til bollen med plast og la deigen hvile i 30 minutter. Dra nå enden av deigen opp og inn mot midten for å øke elastisiteten. La deigen heve videre tildekket i ca. 2 timer, eller til den er dobbelt så stor.

Del deigen i tre like stor deler, trill til runde brød og legg på stekebrett med bakepapir. Strø på litt mel med en lett hånd, dekk til og etterhev i 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm stekeovnen til 230 grader med vanlig over/undervarme.

Snitt brødene med en skarp kniv. Sett brødene på nederste rille, og senk temperaturen til 210 grader. Stek brødene i ca. 35 - 45 minutter.

Avkjøl de franske landbrødene på en rist etter steking.

Relaterte produkter: