Focaccia med surdeig

Focaccia med surdeig har en smak og konsistens, som virkelig setter en ekstra piff på tapasbordet eller pikniken. Focaccia-deigen er løs, og skal heve lenge for få frem den gode smaken. I denne oppskriften har vi brukt en bakeklar surdeig som kan kjøpes i butikken, men den kan fint erstattes med din egen surdeigskultur.
Focaccia med surdeig
porsjoner10

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ha vann og surdeig i en bakebolle og smuldre i gjæren. Tilsett hvetemel og elt sammen med en eltekrok på middels hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett saltet og elt i ytterligere 2 minutter. Deigen skal være løs, men ikke klissete.
  • Dekk bollen med plast, og la deigen heve i romtemperatur til dobbelt størrelse i ca. 60 - 90 minutter.
  • Bruk en liten langpanne og smør den med olivenolje. Ha deigen over i langpannen, dekk til med plast eller et klede, og la den etterheve i ca. 60 minutter eller til den er dobbelt så stor.
  • Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 240 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Ha på ønsket topping som du trykker lett ned i deigen og hell over olivenolje i en tynn stråle til slutt.
    Senk temperaturen til 220 grader, og stek focacciabrødene i ca. 10 - 15 minutter, eller til de har fått fin farge. Avkjøl brødene på rist etter steking.

Notes

TIPS!

Focacciane smaker aller best samme dag, men de kan fryses ned etter at de er avkjølt til senere bruk.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top