Dele

FOCACCIA MED SURDEIG

Oppskrift på focaccia med surdeig

Focaccia med surdeig har en karakterisk smak, lukt og konsistens. Deigen er løs og skal heve lenge for få frem den gode smaken. Har du en hjemmelaget surdeig, kan denne erstattes med den bakeklare.

VIL DU HELLER BAKE FOCACCIA UTEN SURDEIG?se denne oppskriften

 

Focaccia med surdeig.

Tilberedningstid
220

Porsjoner
10

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha vann og surdeig i en bakebolle og smuldre i gjæren. Tilsett hvetemel og elt sammen med en eltekrok på middels hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett saltet og elt i ytterligere 2 minutter. Deigen skal være løs, men ikke klissete.

Dekk bollen med plast, og la deigen heve i romtemperatur til dobbelt størrelse i ca. 60 - 90 minutter.

Ha deigen over på en ren kjøkkenbenk og del den i 3 eller 4 like store deler. Form hver del til avlange brød med å trykke deigen ut med fingeren. Har du litt olje på fingrene, er det lettere å trykke ut deigen. Legg deigemnene på et stekebrett med bakepapir. Dekk til med plast eller et klede og la de etterheve i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store.

Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 240 grader med vanlig over- og undervarme.

Ha på ønsket topping som du trykker lett ned i deigen og hell over olivenolje i en tynn stråle til slutt.
Senk temperaturen til 220 grader, og stek focacciabrødene i ca. 10 - 15 minutter, eller til de har fått fin farge. Avkjøl brødene på rist etter steking.

Tips!

Focacciane smaker aller best samme dag, men de kan fryses ned etter at de er avkjølt til senere bruk.