Dele

FLETTELOFF

Oppskrift på fletteloff med tørrgjær

Skal ha gjester på reker, spekemat, tapas eller annet godt er det gøy å servere et hjemmebakt brød til maten. Fletteloff er enkelt å lage og du vil garantert på ekstra ros for at du har bakt brødet selv.

Oppskåret fletteloff på en trefjøl.

Porsjoner
1

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med tørrgjær og romtemperert smør. Hell i melken og elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig.

Dekk bakebollen til og forhev deigen i 45 minutter.

Del deigen opp i tre like stor deler. Rull deigemnene til tre like tykke "pølser" og flett sammen til en fletteloff. Legg fletten på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la fletteloffen etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm i mellomtiden ovnen til 220 grader.

Pensle med sammenpisket egg og dryss på litt sorte valmuefrø. Stek loffen på midterste rille i ca. 25 - 30 minutter.

Tips!

Ved å bruke Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, blir fletteloffen enda mer lett og luftig!