Dele

FLETTEBRØD MED SURDEIG

Oppskrift på små flettebrød med surdeig

Nydelige små flettebrød med surdeig, som passer perfekt til en god suppe eller salater. Surdeigen gir rundstykkene en saftigere konsistens og en mer aromatisk smak.

Man kan enten velge å lage en hjemmelaget surdeigsstarter eller bruke en bakeklar fra butikken slik vi har gjort i denne oppskriften.

Flettebrød med surdeig

Ingredienser

Fremgangsmåte

Start med å løse opp den ferske gjæren i det kalde vannet. Ha alle ingredienser, bortsett fra salt, i en bakebolle til kjøkkenmaskin. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav hastighet i 3 minutter og 6 minutter på middels/høy hastighet. Tilsett salt, og elt i noen minutter til. (Tiden må dobles om du elter for hånd).

Legg deigen i en oljet bolle hvor det er god plass til å heve. La deigen forheve i bollen under plast i 40 minutter. Vend kantene på deigen inn mot midten, snu deigen og la den heve i ytterligere 40 minutter.

Velt deigen forsiktig ut av bollen på en ren kjøkkenbenk. Del deigen i 20 like store deler. Del hver av delene i tre og trill til lange pølser. Flett tre og tre sammen. Spray flettene med vann og dypp de i en skål med sesamfrø så de blir helt dekket. Legg over på et stekebrett med bakepapir og hev til dobbel størrelse.

Stek på 230 grader i 12 min-15, til flettene er gylne. Avkjøl på rist.