Dele

FIRE OSTER PIZZA

Pizza med fire oster også kalt Quattro Formaggi på italiensk, er rett og slett en pizza med tomatsaus toppet med fire forskjellig oster.  Hvilke oster du velger å bruke er en smak og behag, men på den klassiske varianten brukes mozzarellaost, ricotta, gorgonzola og parmesan. Istedet for ricotta- og parmesan ost, bruker vi i denne oppskriften cheddar og brie. Dette er en skikkelig god pizza for deg som elsker ost!

 

Hvilken pizzabunn velger du?

Pizzabunnen kan lages på flere forskjellige måter og det finnes mange forskjellige oppskrifter der ute å velge mellom. Vi har funnet våre favoritter som er enkle å lage og smaker godt. Velg blant disse favorittene:

Italiensk pizzabunn

Grov pizzadeig

Pizzadeig i langpanne (fin bunn)

Surdeigspizza

Glutenfri pizzabunn

 

Hvit pizza med fire oster?

Tomatsaus smaker veldig godt med disse fire ostene, men foretrekker du en mildere pizza som fremhever smaken av ostene mer, kan du bruke hvit pizzsaus.

SE OPPSKRIFTEN PÅ HVIT PIZZASAUS

 

Fire oster pizza

Tilberedningstid
100 min

Porsjoner
3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3- 4 porsjonspizzaer:

  • 200 g tomatsaus
  • 250 g mozzearella ost
  • 135 g smuldret gorgonzola ost
  • 130 g cheddar ost (eller ricotta ost)
  • 130 g brie i tynne skiver (eller parmasan ost)
  • 12 stk cherrytomater delt i to
  • kvernet pepper

Fremgangsmåte

Velg i første omgang hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over. Pizzadeigen kan enten lages som en langpannepizza eller i flere porsjonspizzaer.

Når du har valgt hvilken pizzabunn du vil lage, er det tid for å fylle på med toppingen for å lage pizzaen.
Ha først på tomatsaus og deretter på osten. Du kan velge om osten fordeles jevnt ut over hele pizzaen eller om pizzaen deles i fir like store deler hvor de forskjellige ostene legges på hver del. Del cherrytomatene i to og fordel på pizzaen. Dryss på litt malt pepper innen steking.

Stek pizzaen i en forvarmet ovn i ca. 10 - 15 minutter og ha på frisk basilikum etter steking og servér!

LES OGSÅ