Fire oster pizza

Pizza med fire oster også kalt Quattro Formaggi på italiensk, er rett og slett en pizza med tomatsaus toppet med fire forskjellig oster.  Hvilke oster du velger å bruke er en smak og behag, men på den klassiske varianten brukes mozzarellaost, ricotta, gorgonzola og parmesan. Istedet for ricotta- og parmesan ost, bruker vi i denne oppskriften […]
Fire oster pizza
porsjoner3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3- 4 porsjonspizzaer:

  • 200 g tomatsaus
  • 250 g mozzearella ost
  • 135 g smuldret gorgonzola ost
  • 130 g cheddar ost (eller ricotta ost)
  • 130 g brie i tynne skiver (eller parmasan ost)
  • 12 stk cherrytomater delt i to

Fremgangsmåte

  • Velg i første omgang hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over. Pizzadeigen kan enten lages som en langpannepizza eller i flere porsjonspizzaer.
  • Når du har valgt hvilken pizzabunn du vil lage, er det tid for å fylle på med toppingen for å lage pizzaen.
    Ha først på tomatsaus og deretter på osten. Du kan velge om osten fordeles jevnt ut over hele pizzaen eller om pizzaen deles i fir like store deler hvor de forskjellige ostene legges på hver del. Del cherrytomatene i to og fordel på pizzaen. Dryss på litt malt pepper innen steking.
  • Stek pizzaen i en forvarmet ovn i ca. 10 - 15 minutter og ha på frisk basilikum etter steking og servér!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top