Dele

FINT SURDEIGSBRØD

Surdeigsbrød oppskrift

Fint surdeigsbrød som er noenlunde enkelt å bake. Denne oppskriften er fin å starte med for deg som vil prøve å bake surdeigsbrød for første gang. Med bakeklar surdeig av fullkornshvete vil bakingen bli enklere.

VIL DU LAGE SURDEIG FRA BUNNEN AV? – se vår oppskrift på grov surdeigskultur

Nystekt fint surdeigsbrød på en marmorfjøl.

Tilberedningstid
360 min

Porsjoner
2

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren opp i det kalde vannet, og rør sammen.

Bland bakeklar surdeig sammen med øvrige ingrediensene i en bakebolle, unntatt saltet.

Elt deigen sammen med eltekrok i 3 minutter på lav hastighet, og 4 minutter på middels hastighet. Tilsett saltet, og elt videre på middels hastighet i 3 minutter.

Smør en stor bakebolle med smaksnøytral olje (feks. raps- eller solsikkeolje) og legg i deigen. Dekk bollen til med plast og la deigen heve i 2 timer. Ha mel på hendene, og vend deigen mot deg en gang etter 1 time.

Del deigen opp i to like store deler. Form til to brød og legg på stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke hevekurver (eller to bakeboller), hvis du har dette. Dekk til og etterhev i brødene i 2 timer, eller til de er dobbelt så store.

Forvarm ovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.

Bruker du hevekurver, velter du forsiktig deigemnene over på stekebrett med bakepapir. Lag gjerne fine snitt med en skarp kniv på toppen av surdeigsbrødene, sett brødene på nederste rille i ovnen og senk deretter temperaturen til 210 grader. Ønsker du en sprøere skorpe, kan du helle inn 1/2 desiliter vann i bunnen av ovnen før du lukker døren. Dampen fra vannet vil gjøre skorpen mørkere og sprøere.

Brødene skal nå stekes i ca. 30 - 40 minutter til de har fått en fin og gyllen farge,

Ta surdeigsbrødene ut av ovnen og avkjøl på en bakerist.

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil du få et enda mer luftigere brød!

Relaterte produkter til fint surdeigsbrød: