Dele

FINE RUNDSTYKKER MED SURDEIG

Fine rundstykker uten melk

Hjemmebakte fine rundstykker som er bakt med surdeig, men uten melk. Du kan fritt velg om du vil tilføre oppskriften surdeig, for det går helt fint å bake de uten. Surdeigen gir rundstykkene en saftigere konsistens og en mer aromatisk smak.

Man kan enten velge å lage en hjemmelaget surdeigsstarter eller bruke en bakeklar fra butikken slik vi har gjort i denne oppskriften.

Hjemmelagde fine rundstykker med surdeig.

Tilberedningstid
190

Porsjoner
25

Ingredienser

Fremgangsmåte

Start med å løse opp den ferske gjæren i det kalde vannet. Ha alle ingredienser foruten salt og solsikkefrø i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav hastighet i 3 minutter og 6 minutter på middels/høy hastighet. Tilsett både salt og solsikkefrø, og elt i noen minutter til. (Tiden må dobles om du elter for hånd).

Legg deigen i en oljet bolle hvor det er god plass til å heve. La deigen forheve i bollen under plast i 40 minutter. Vend kantene på deigen inn mot midten, snu deigen og la den heve i ytterligere 40 minutter.

Velt deigen forsiktig ut av bollen på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i 25 like store biter. Form til rundstykker og legg over på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader.

Pensle rundstykkene med vann og strø gjerne på litt valmuefrø på toppen av rundstykkene.

Sett rundstykkene i ovnen og senk temperaturen til 230 grader. Stek rundstykkene i ca. 10 - 12 minutter til rundstykkene har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.

Baketips!

Ved å bruke Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i oppskriften, vil rundstykkene holde seg ferske og fine lenger. Rundstykkene kan gjerne fryses ned og tas opp etter behov, hvis du ønsker det.