Dele

FASTELAVNSBOLLER OPPSKRIFT

Hvordan lage fastelavnsboller?

Fastelavnsboller med syltetøy og krem er mest vanlig å spise her i Norge, men kan lages i utallige smaksvarianter. Her finner du oppskrifter med bringebærkrem, sjokolade, oreokrem, vanilje, blåbær, eller den svenske versjonen: semlor. Finn din favoritt!

Utgangspunktet er en oppskrift på vanlige boller, som deles i to og fylles med den kremen du liker best. Et dryss med melis på toppen gir ekstra sødme, i tillegg til at det er dekorativt.

Fastelavnsboller oppskrift

Tilberedningstid
150 min

Porsjoner
20

Ingredienser

PISKET KREM

  • 5 dl kremfløte
  • 2.5 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • + litt av ditt favorittsyltetøy til å ha under kremen!

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Ønsker du å ha i rosiner eller hakket sjokolade i deigen, elter du dette inn til sist. Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter på kjøkkenbenken

Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til brettene og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle bollene med sammenvispet egg. Bollene stekes i ca. 10 - 14 minutter og avkjøles på en bakerist etter steking.

Pisk opp kremfløten sammen med sukker. Når bollene er helt avkjølt, skjær av toppen på bollene. Stryk på et lage med ditt favorittsyltetøy, legg kremen på med en skje og sett på lokket. Dryss melis på bollene og servér!

BAKETIPS!

Hvis du skal lage bollene dagen før de skal serveres, kan det være lurt å bruke litt av Idun Mors hjemmebakte Ferskere bakst i deigen. Da vil bollene holde seg ferskere til dagen etter.

Til deg som vil bruke syltetøy i kremen: NORAS RØRTE BRINGEBÆR er kåret til ”Best i test” og har tre stjerner i Superior Taste Awards!