Dele

Fastelavnsboller med sjokoladekrem

Fastelavnsboller med sjokolade

Fastelavnsboller med sjokoladekrem og sjokoladeglasur er barnas favoritt. Denne oppskriften kan også lages helt laktosefri, hvis du bruker melk, smør og fløte uten laktose. La barna være med på å lage bollene og pynt de opp til fest!

VIL DU LAGE GLUTENFRIE BOLLER? – se denne oppskriften på glutenfri gjærdeig

Fastelavnsboller med sjokoladekrem.

Tilberedningstid
5

Porsjoner
20

Ingredienser

Sjokoladekrem:

  • 6 dl kremfløte (gjerne laktosefri)
  • 3 ss sukker
  • 1 ss bakekako (eller 5 ss Oboy kakao)

Sjokoladeglasur:

  • melis, bakekako og litt vann.

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne lenger eltetid. Dekk deretter til bakebollen med plast og forhev deigen på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.

Trill deigen til like store boller ca. 80 - 90 gram per stykk. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev i omtrent 60 - 90 minutter, eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 180 grader varmluft hvis du skal steke flere brett samtidig. Har du ikke varmluft på ovnen, steker du bollene på 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek de i ca. 10 - 15 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis. Avkjøl bollene på en bakerist etter steking. I mellomtiden, lag sjokoladekrem og sjokoladeglasur.

SJOKOLADEKREM:
Pisk kremfløten med sukkeret til en krem og rør inn bakekako. Sett kremen kaldt inntil videre.

SJOKOLADEGLASUR:
Rør sammen melis, bakekakao med litt vann til en nokså fast glasur.

MONTERING:
Skjær bollene i to. Ha sjokoladeglasur på toppen av bollene, og pynt gjerne med kakepynt innen glasuren stivnet helt. Sett toppene til side inntil videre. Ha sjokoladekrem på bunnen, og sett på toppen med glasuren.

Baketips!

Hvis du vil bake bollene dagen før de skal serveres, kan det være lurt å bruke litt av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i bolledeigen. da vil bollene holde seg ferskere til dagen etter.