Dele

FASTELAVNSBOLLER MED MARSIPAN

Fastelavnsboller med mandelfyll laget av marsipan

Fastelavnsboller med marsipan er ganske like som svenskenes semlor. Våre naboer i øst er nemlig mest vant til å bruke et mandelfyll ved siden av kremen. I denne oppskriften på fastelavnsboller med marsipan, viser vi hvordan du kan lage mandelfyllet med Odense Ekte marsipan som base. Her er det viktig å bruke en marsipan med et høyt innhold av mandler både for stekingen, og for den gode smakens skyld.

VISSTE DU AT EKTE MARSIPAN OGSÅ ER EGNET FOR STEKING? – se bare denne oppskriften!

Fastelavnsboller med marsipan

Tilberedningstid
160 min.

Porsjoner
20

Ingredienser

MANDELFYLL

  • 400 g Odense Ekte Marsipan (med 50 % mandler)
  • 1 dl lunkent vann

KREM

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte

Start med å lage mandelfyllet, eller semlefyllet som svenskene ville kalt det. Skjær marsipanen i treninger og ha de i en blender med vannet. Kjør sammen til en jevn masse. Sett mandelmassen kjølig inntil videre.

Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk til bakebollen og la den forheve i ca. 30 minutter.

Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i to like store deler, og del hver del opp i 10 deigemner som er omtrent like store. Form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til brettene og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene i ca. 10 - 14 minutter. Avkjøl på en bakerist etter steking.

Når bollene er avkjølt kan du piske sammen kremfløten og sukkeret til en fast krem. Bruk en saks og klipp en trekant i toppen av hver bolle. Løft av trekantene og ta ut litt av innmaten i bollene (innmaten kan spises underveis;-)). Ha mandelmassen i hver bolle, topp med krem og sett de små lokkene tilbake. Dryss på melis og server.

TIPS!

Hvis du baker bollene dagen før de skal serveres, kan det være smart å bruke bakehjelpemiddelet Ferskere Bakst i bolledeigen. Da vil de stekte bollene holde seg ferske og fine til dagen etter!