Dele

FASTELAVNSBOLLER MED EPLER OG KANEL

Oppskrift på fastelavnsboller med epler og kanel

Nydelige fastelavnsboller med smak av kanel, friske epler og mandler!

Finn din favoritt blant våre mange, deilige fastelavnsoppskrifter: med bringebærkrem, sjokolade, oreokrem, vanilje, blåbær, eller den svenske versjonen: semlor.

Fastelavnsboller med epler og kanel

Ingredienser

Bolledeig:

Eplekompott:

  • 4 stk epler (gjerne litt syrlige og faste)
  • 30 g sukker
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ss sitronjuice
  • 1 ss Idun Fudgesaus

Krem:

  • 4 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 1 ts kanel

Annet:

  • 1 stk egg til pensling
  • 50 g skivede mandler til topping
  • Melis til å drysse på før servering

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Dekk over bakebollen med et kjøkkenhåndkle, og sett deigen til heving i ca. 30 minutter.

Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til brettene og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle bollene med egg og dryss over skivede mandler før de går inn i ovnen. Bollene stekes i ca. 10 - 14 minutter og avkjøles på en bakerist etter steking.

Skrell eplene og skjær de i små terninger. Ha i en gryte sammen med sukker og sitronjuice. Kok på medium-lav varme til de er myke men ikke gått i oppløsning. Rør forsiktig i eplene nå og da. Rør til slutt inn salt fudgesaus og varm opp i et par minutter. Avkjøl til romtemperatur eller til eplene er lune.

Pisk kremfløte, melis og kanel til en fast krem. Ha i en sprøytepose med stor stjernetyll. Det går også fint å bruke en skje. Del bollene i to og ha ca 1 ss epler på hver bunn. Topp med krem og sett på lokkene. Dryss over litt melis og server.