Dele

FASTELAVNSBOLLER MED BLÅBÆRKREM

Oppskrift på fastelavnsboller med blåbærkrem

Fastelavnsboller med syltetøy og krem må være et av høydepunktene i februar! Bollene kan lages i alle mulige varianter, og fastelavnsboller med blåbærkrem smaker utrolig friskt og godt. Syltetøy med et høyt innhold av bær smaker aller best – og med litt friske bær på toppen blir det så lekkert å se på i tillegg. God fastelavnssøndag!

Fastelavnsboller med blåbærkrem

Ingredienser

BLÅBÆRKREM

  • 6 dl kremfløte
  • Blåbærsyltetøy
  • Friske blåbær (valgfritt)

Fremgangsmåte

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle for kjøkkenmaskin og tilsett romtemperert smør i terninger og væsken.

Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet til deigen har fått et godt gluten-nettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.

Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i 30 minutter.

Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. Vil du at bollene skal bli like store, kan du bruke en kjøkkenvekt og veie hvert deigemne opp til ca. 80 gram per bolle.

Dekk stekebrettene til og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.

Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Ønsker du at bollene skal bli glansfulle på toppen, kan de pensles rett før steking eller med det samme de kommer ut av ovnen, mens de ennå er varme. Pensles de før steking, får de en mørk gyllen farge. Pensles de etter, får bollene en mer lys gyllen farge.

Bollene stekes i ca. 10 - 13 minutter eller til de har fått en gyllen farge over og under. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og på hvor store du lager bollene.

Avkjøl bollene på en rist etter steking. Pisk kremfløten ganske fast, og bland i ønsket mengde med blåbærsyltetøy. Del bollene i i to, legg på et godt lag med blåbærkrem (samt friske blåbær, hvis ønskelig), og legg på toppen. Ha gjerne et melisdryss på toppen av bollene.