Dele

Epleroser med marsipan

Epleroser uten butterdeig

Epleroser laget med marsipan istedet for butterdeig smaker godt – spesielt hvis de serveres med pisket krem, vaniljeis eller vaniljesaus. Disse vil garantert imponere gjestene dine!

Epleroser på et hvitt stettfat.

Porsjoner
10

Ingredienser

  • 5 stk røde epler
  • 65 g romtemperert smør
  • 125 g ODENSE Ekte Marsipan, revet
  • 1 stk egg
  • 5 plater butterdeig
  • 1 ts kanel til dryss i rosene (valgfritt)

Fremgangsmåte

Tin butterdeigsplaten. Kjevle de ut på langs og del hver plate i to fra langsiden. Legg over et fuktet kjøkkenhåndklede slik at de ikke tørker så lett.

Vask og del eplene i to. Fjern kjerne husene med en skje eller kniv og skjær eplene i veldig tynne skiver fra stilk til bunn. Legg skivene i iskaldt vann med noen dråper sitron slik at de ikke blir brune. Varm bollen epleskivene i mikroovnen i ca. 3 - 4 minutter til de er blitt møre eller i en kjele på stekeovnen.

Rør sammen smør, egg og revet marsipan til en jevn krem. Smør marsipankremen på butterdeigs-strimlene i et tynt lag.

Sil av vannet på eplene. Legg på epleskivene halvveis oppå hverandre langs den ene halvdelen av butterdeigsplatene. La den buede formen av eplene vende ut fra deigen og halvveis over deigkanten. Dryss gjerne på litt kanel om du vil. Fold den andre halvdelen med deig over eplene, slik at eplene halvveis er pakket inn i deigen. Rull sammen til en rose og legg i en smurt muffinsform i aluminium.

Stek eplerosene midt i ovnen ved vanlig over/undervarme i 15 minutter. Ta ut formen og legg rosene over på et stekebrett med bakepapir og stek de ytterlig i ca. 7 minutter nederst i ovnen, slik at deigen blir sprø og gyllen.

Server rosene mens de er lune, gjerne sammen med en god vaniljeis eller pisket krem!