Dele

EPLEKAKE

Eplekake med vaniljesaus eller vaniljekrem?

Eplekake med vaniljekrem er høsten største favorittkake. I denne oppskriften bruker vi lettlaget vaniljekrem, men ønsker du å lage kremen selv kan du se denne oppskriften på vaniljekrem. Eplekaken er saftig og god, og du kommer garantert til å bake den flere ganger.

HVILKEN EPLESORT ER DIN FAVORITT? – se oversikten på de norske epletyper.

 

Hvordan lage eplekake i langpanne

Eplekake i langpanne er praktisk å lage når kaken skal nytes av mange. Det kan være i store selskap, et kakelotteri eller kanskje i en avslutning på skole eller jobb. Vil du ha en eplekake i langpanne, kan du doble oppskriften. Vær dog oppmerksom på at steketiden gjerne blir litt lenger, avhengig av hvor stor form du bruker. Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken. Er pinnen tørr når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt.

 

Hvordan oppbevare eplekake på best mulig måte?

Den ferdig stekte eplekaken oppbevares best kjølig. Ha den gjerne i en kakeform med lokk, eller sett den på et fat og trekk plastfole over kaken.

Hjemmelaget eplekake med vaniljekrem.

Tilberedningstid
80 min

Porsjoner
16

Ingredienser

  • 1 pose Idun Mors Hjemmebakte - Kakefyll med vaniljesmak
  • 2 stk romtempererte mellomstore egg
  • 150 g sukker
  • 1/2 dl smeltet smør
  • 100 g rømme
  • 190 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk skrelte epler i skiver
  • Litt kanel og sukker

Fremgangsmåte

Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett til side. Velger du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bør denne også avkjøles innen den strykes på kaken. Husk at vaniljekrem blir stivere i konsistensen når den er avkjølt.

Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret, sett til siden og avkjøl.

Pisk sammen romtempererte egg og sukker til eggedosis. Rør deretter inn det smeltede smøret og rømmen i eggedosisen.

Sikt inn de tørre ingrediensene og rør massen lett sammen slik at luften ikke røres ut.

Hell røren i en smurt rundt form på 26 cm i diameter, eller en firkantet form på 23 x 23 cm. Stryk vaniljekrem utover på toppen av kaken. Rør forsiktig rundt med en slikkepott slik at kakerøren og kremen blander seg litt sammen.

Skrell eplene, fjern skrotten og skjær eplet i skiver og fordel på toppen av kaken. Dryss på litt kanel og sukker etter eget ønske. Stek kaken må midterste rille i ca. 40 - 45 minutter. Avkjøl kaken noe, ta den ut av formen og legg på et fint kakefat og servér!

TIPS!

Kaken kan også lages med pærer eller plommer. Det er også kjempegodt å servere kaken sammen med pisket krem eller en god vaniljeis!