Dele

EPLEKAKE MED VANILJEKREM

Oppskrift på eplekake med vaniljekrem

Høst = gode norske epler = servering av nystekt eplekake med vaniljekrem! I denne oppskriften har vi både vaniljekrem i selve kaken, og gjerne litt ved siden av også. Et annet godt alternativ til varm eplekake er å servere den sammen med en god vaniljeis, og gjerne litt karamell eller salt fudgesaus.

Eplekake med vaniljekrem

Ingredienser

Fremgangsmåte

Visp smør og sukker hvitt. Visp inn ett egg av gangen og vaniljeessens til slutt. Bland alt det tørre sammen og rør inn i røren.

Smør en springform på 18-20 cm diameter. Ha i ⅔ av røra og bre ut i bunnen av formen. Skrell eplene og skjær i båter. Fordel eplebåtene oppå røren , dryss over kanel og legg 1 ss vaniljekrem på 4-5 steder mellom eplebåtene. Klatt resten av røren på eplene. Kakerøren vil smelte sammen under steking og dekke eplene.

Stek på 175 grader i 45 min-60 min til eplene er myke og kaken er gjennomstekt. Sjekk med en grillpinne eller lignende. Stikk midt i kaken, hvis pinnen kommer ren ut er kaken klar.

Avkjøl på rist og server med god vaniljeis eller en kremklatt, og gjerne litt karamell eller salt fudgesaus.