Dele

Eplekake i langpanne

Oppskrift på eplekake i stor langpanne

Eplekake i langpanne er praktisk å lage til kakelotteriet, skoleavslutningen eller i andre lag hvor det går mye kake. Dette er en stor formkake som mange vil ha glede av!

Nystekt eplekake i langpanne.

Tilberedningstid
80

Porsjoner
24

Ingredienser

Røre:

  • 500 g sukker
  • 500 g romtemperert smør
  • 8 stk romtempererte egg, mellomstore
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker

Fyll:

  • 8 store epler
  • 100 g mandler eller hasselnøtter
  • 3 ss perlesukker
  • 1 ss kanel

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk smør og sukker til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene – ett om gangen.

Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i smørkremen og rør forsiktig inn de tørre ingrediensene. Kle en stor langpanne (30 x 40 cm) med bakepapir og hell deigen oppi.

Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i tynne skiver. Ha båtene i en pose med kanel og rist litt på posen slik at kanelen legger seg rundt eplene. Stikk epleskivene tett i tett godt ned i deigen i et pent taksteinsmønster. Strø over hakkede mandler og perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i ca. 40 - 45 minutter. Sjekk gjerne med en trepinne om kaken er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av kaken og dra den ut. Er det røre igjen på pinnen, må den stekes litt lenger. Avkjøl kaken litt i formen. Velt deretter kaken ut av formen og fjern bakepapiret før den deles opp i biter og serveres.

Tips!

Kaken smaker aller best når den serveres lun sammen med en god vaniljeis eller vaniljesaus!