Dele

EPLEKAKE I BAKEFORM

Eplekake i liten langpanne

Eplekake i bakeform er praktisk å lage når man skal servere kake raskt til mange personer. Kaken er populær til skoleavslutninger, kakelotterier og der for folk samles til kaffe og kaker. Denne eplekaken er av gjærbakst, er lett og lage og smaker helt nydelig!

Oppskåret eplekake i bakeform.

Tilberedningstid
150 min

Porsjoner
12

Ingredienser

TOPPING

PYNT

  • 3 stk epler
  • 50 g høvlede mandler

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene for deigen i en bakebolle med væsken og romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter.

Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.

I mellomtiden lages krymmel som skal på toppen av kaken. Bland alle ingredienser i en bolle og kan sammen med hendene til det smuldres opp i små biter.

Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 20 cm og legg i en bakeform i noenlunde samme størrelse. Dekk til med plast og la deigen etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til den er dobbelt så stor.

Formvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader.

Pensle toppen med sammenvispet egg. Fjern kjernen på eplene og skjær i tynne skiver som legges på toppen. Strø over krymmelet og høvlede mandler til slutt.

Stek kaken på nederste rille i ca. 15 – 20 minutter eller til den har fått en pen og gyllen farge på toppen.

Skjær eplekaken opp i biter og servér.

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil kaken holde seg fersk og fin lenger. Det er spesielt nyttig hvis du skal bake kaken dagen før den skal serveres.

Relaterte produkter til eplekaken: