Dele

EPLE- OG PECANSNURRER

Oppskrift på eple- og pecansnurrer

Stort saftigere blir det ikke, enn denne oppskriften på eple- og pecansnurrer! Både eplene og formen sørger for at deigen trekker til seg godt med fuktighet, slik at man får skikkelig saftig bakst som er like god dagen etter. En herlig smaksopplevelse med epler, kanel og nøtter.

Eple- og pecansnurrer

Ingredienser

Hvetedeig:

Fyll:

  • 60 g romtemperert smør
  • 60 g demererasukker / råsukker, eller hvitt sukker
  • 2 ss kanel
  • 2 stk revede epler
  • 50 g grovhakkede pecannøtter (også godt med mandler)

Annet:

  • 1 stk egg, til pensling

Fremgangsmåte

Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med gjær og romtemperert smør. Hell i melk og elt med deigen med en eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Synes du deigen er for hard, spe på en skvett med veske. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.

Dekk til bakebollen og la den forheve i ca. 30 minutter.

Hvelv deigen over på en melet kjøkkenbenk og kjevle den ut til et stort rektangel, ca ½ cm tykt. Smør smøret utover, men la en liten stripe med deig være uten smør på den ene langsiden. Dryss over sukker, revede epler og nøttene. Rull deigen sammen, mot stripen uten fyll.

Smør en liten langpanne og ha bakepapir på tvers i formen så langsidene og bunnen blir dekket. Skjær rullen med deig opp på tvers og legg de i formen med snittflaten opp. Ha 1-2 cm avstand mellom bollene så de har plass til å heve. Dekk med kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse.

Forvarm ovnen til 190 grader over og undervarme. Pisk egget lett sammen og pensle bollene. Stek midt i ovnen i 20-30 minutter til de er gylden og gir fra seg en hul lyd når du banker på dem. Steketiden varierer fra ovn til ovn. Hvis de virker rå, men er gyllen, kan du legge et ark med aluminiumsfolie løst oppå bollene og steke den lengre.

Avkjøl i formen i 10 minutter og løft de over på rist ved å løfte i bakepapiret. Server gjerne med litt melisglasur.