Dele

ELTEFRITT BRØD

Enklere med eltefritt brød

Eltefritt brød er spennende å lage. Man trenger ingen kjøkkenmaskin for å elte deigen, og du slipper å elte for hånd. Denne deigen skal ha lang hevetid slik at det dannes et glutennettverk uten elting. Med lang liggetid, utvikler brødet også mer smak og aroma. Resultatet er et supergodt brød!

Dame som holder et nystekt eltefritt brød.

Tilberedningstid
over 10 timer

Porsjoner
1

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle, men vær forsiktig så gjæren ikke kommer i berøring med saltet. Tilsett vannet litt og litt, og rør godt sammen for hånd.

Dekk bollen til med plastfolie og la deigen stå til heving på kjøkkenbenken i ca. 12 - 18 timer, eller til den er dobbel så stor.

Legg deigen på kjøkkenbenken med litt mel og fold deigen sammen et par ganger. Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndklede og plast. Hev videre i 1-2 timer eller til deigen er dobbelt så stor.

Sett i mellomtiden oven på 250 grader og sett i en støpejernsgryte eller en ildfast form med lokk i ovnen, siden denne må gjennomvarmes i forkant av stekingen. Pensle gryten eller formen men olivenolje før steking.

Ta støpejerngryten ut fra ovnen og legg forsiktig i deigen, men vær forsiktig det er varmt. Strø eventuelt litt mel over brødet med en sil som dekor. Sett på lokket og sett gryten på nederste rille i ovnen. Senk temperaturen til 230 grader.

Stek brødet med lokk i 30 minutter, ta av lokket og stek videre i ca. 15 minutter. Ta brødet ut av gryten etter steking og avkjøl på rist.

Relaterte produkter: