Dele

ELTEFRIE HALVGROVE RUNDSTYKKER

Oppskrift på eltefrie rundstykker

Eltefrie halvgrove rundstykker smaker godt til frokostbordet og alle bør unne seg nystekte rundstykker til helgefrokosten. Bland deigen sammen dagen før og sett til langtidsheving. Bak ut om morgenen, forhev litt og sett de i stekeovnen – nyt frokosten.

VIL DU VITE HVOR GROVT BRØDENE DU BAKER ER?bruk vår brødkalkulator som regner dette ut for deg

Eltefrie halvgrove rundstykker med pålegg.

Tilberedningstid
15 t

Porsjoner
12

Ingredienser

Gjærdeig:

  • 300 g hvetemel
  • 150 g siktet rugmel
  • 50 g lettkokte havregryn
  • 0.25 ts Tørrgjær original
  • 1 ts salt
  • 5 dl kaldt vann
  • 1 ss honning eller lys sirup

Fremgangsmåte

Start med å blande hvetemel, havregryn, rugmel, salt og tørrgjær sammen i en bolle.

Rør honningen ut i litt varmt vann og bland det våte med det tørre. Deigen skal bare røres lett sammen for hånd, og denne deigen er ganske løs.
Dekk deretter til deigen med plast og la den stå å forheve i ca. 12 - 14 timer i romtemperatur.

Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk og jobb deigen lett sammen. Dra endene inn mot midten 2 - 3 ganger til deigen er blitt litt fastere. Del deigen i 12 like store emner og form til rundstykker som du setter på et stekebrett med bakepapir eller i en ildfast form (regn da med at de vil vokse inn i hverandre under steking).

Dekk til for etterhev rundstykkene i ca. 45 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle med vann og strø eventuelt på med gresskarkjerner eller frø etter eget ønske. Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 30 minutter, eller til de har fått en fin farge på undersiden og på toppen. Steketiden kan varierer fra ovn til ovn.

TIPS!

Rundstykkene kan gjerne fryses ned og tas opp etter behov. Bruk egnede fryseposer ved nedfrysing.

Relatert produkt: