Dele

ELTEFRIE HALVGROVE RUNDSTYKKER

Oppskrift på eltefrie halvgrove rundstykker

Vi synes alle bør unne seg nystekte rundstykker til helgefrokosten. Med denne oppskriften på eltefrie halvgrove rundstykker er det så enkelt! Bland deigen sammen dagen før og sett til langtidsheving. Bak ut om morgenen, etterhev litt og sett de i stekeovnen. NYT!

VIL DU VITE HVOR GROVT BRØDENE DU BAKER ER?bruk vår brødkalkulator som regner dette ut for deg

Eltefrie halvgrove rundstykker

Tilberedningstid
15 t

Porsjoner
12

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Bruk lunkent eller kaldt vann alt ettersom hvilken teknikk du ønsker å bruke (se forklaring under punkt 2).

Rør sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk til deigen, gjerne med lokk.

Bruker du lunkent vann lar du deigen heve på benken 2 timer før du setter den for videre oppbevaring i kjøleskapet.

Bruker du kaldt vann lar du deigen heve på benken 12-18 timer før du setter den for videre oppbevaring i kjøleskapet.

Ta ut så mye deig som du ønsker (du trenger ikke steke alt om du ikke vil). Trill deigen til rundstykker. Deigen vil være klissete, men håndterbar.

Fyll en tallerken med frø og rull rundstykkene i den før du setter den på en bakeplate. Om du synes det er litt voldsomt med frø kan du selvsagt bare strø litt på toppen.

La rundstykkene hvile 10 minutter før du setter de i forvarmet ovn på 220 grader. Stek i 15 minutter.
La rundstykkene avkjøle på rist.

TIPS!

Rundstykkene kan gjerne fryses ned og tas opp etter behov. Bruk egnede fryseposer ved nedfrysing.