Ekstra grovt brød

Et sunt og godt ekstra grovt brød, som passer like godt til frokost som til matpakken.
Oppskåret ekstra grovt brød på trefjøl.
porsjoner1

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bunnen av bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 45 minutter.
  • Form deigen til et brød og legg i en brødform (1, 5 liter). Dekk til og etterhev brødet i ca. 60 - 90 minutter eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle brødet med vann og stek det på midterste rille i ca. 40 - 45 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl på en bakerist etter steking.

Notes

Baketips!

Ved å bruke Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i oppskriften, vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top