Dele

EKSTRA GROVT BRØD

Oppskrift på et sunt og saftig grovbrød!

Ekstra grovt brød har et høyt innhold av fiber og gode næringsstoffer kroppen trenger i hverdagen. Brødet gir en perfekt start på dagen og holder på metthetsfølelsen en god stund.

Denne oppskriften på ekstra grovt brød er for kun ett brød, men det er lov til å doble oppskriften hvis du vil. Når brødet er avkjølt kan du skjære det opp i skiver, fryse det ned og ta opp brødskiver etter behov.

 

Oppskåret ekstra grovt brød på trefjøl.

Porsjoner
1

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bunnen av bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 45 minutter.

Form deigen til et brød og legg i en brødform (1, 5 liter). Dekk til og etterhev brødet i ca. 60 - 90 minutter eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle brødet med vann og stek det på midterste rille i ca. 40 - 45 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl på en bakerist etter steking.

Baketips!

Ved å bruke Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i oppskriften, vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!

Relaterte produkter til det ekstra grove brødet: