Dele

ECLAIRS MED ROMKREM

Oppskrift på eclairs med romkrem

Eclairs er lettere å lage enn man skulle tro – og kan fylles på alle tenkelige måter – her har vi brukt en deilig romkrem. Grunnoppskriften er den samme som for vannbakkels. Lag små munnfuller som franskmennene, og topp de med mørk sjokolade!

Eclairs med romkrem

Ingredienser

Grunndeig:

  • 1.3 dl vann
  • 55 g meierismør
  • 0.5 ss sukker
  • 70 g hvetemel
  • 2 stk store egg

Krem:

Topping og pynt:

  • 50 g mørk bakesjokolade
  • 50 g skivede mandler (om ønskelig)

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175c over og undervarme.

Varm opp vann, sukker og smør i en kjele på medium varme til smøret har smeltet. Når smøret er helt smeltet øker du varmen og koker opp. Trekk vekk fra varmen, tilsett mel og rør med tresleiv til melet er rørt ut. Fortsett å røre til deigen samler seg og slipper kantene.

Ha kjelen på platen og fortsett å røre til det begynner å danne seg et belegg i bunnen av kjelen. Ta massen ut av kjelen og over i en bolle. La deigen avkjøle i fem minutter. Rør inn eggene – ett av gangen – med en tresleiv. Rør godt mellom hvert egg. Når deigen er ferdig til bruk, skal den være jevn og seig.

Ha røren over i en sprøytepose med en rund tupp, eller klipp 1 cm hull i sprøyteposen. Sprøyt stenger (i ca tommel-størrelse) på et stekebrett med bakepapir.

Stek midt i ovnen i 20-25 min. Ikke åpne ovnen før det har gått minst 20 minutter. Ellers kan baksten falle sammen. De er ferdige når de er fine og brune, og gir fra seg en hul lyd når du banker lett på de. Avkjøl på rist.

Lag romkremen som anvist på pakken. Finhakk sjokolade og rør inn i den varme kremen til sjokoladen er helt smeltet. Rør til slutt inn mørk rom (kan droppes). Ha over i en bolle eller plastboks, og sett i kjøleskapet til kremen er helt kald.

Rør kremen lett sammen og ha over i en sprøytepose med en liten rundt tipp. Eller klipp et 3 mm stort hull i sprøyteposen. Lag to små hull under de avkjølte vannbakkelsene og fyll de med romkrem.

Smelt mørk sjokolade over et vannbad, og dypp toppen av eclairene i sjokoladen. La renne av litt og legg over på et fat. Dryss gjerne over skivede mandler. Hvis du ønsker mer farge og smak på mandlene kan du riste de litt i en tørr stekepanne på medium varme. Sett eclairene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Server samme dag (kremen kan også lages dagen i forveien)

Husk!

Det er viktig å ikke åpne stekeovnen underveis i stekingen. Da kan nemlig baksten kollapse. La baksten stå og steke i minst 20 minutter før du åpner ovnsdøra.