Dele

DELFIAKAKE MED MARSIPAN

Oppskrift på Delfiakake med marsipan

Delfiakake er kanskje julens mektigste kake, men er uten tvil en favoritt hos mange. Denne konfektkaken er ganske enkel å lage og den skal ikke stekes. Det er mest vanlig å bruke Per-kjeks i kaken, men ønsker du å lage en vri på kaken, kan disse erstattes med eksempelvis pepperkaker. Kaken kan selvsagt pyntes etter eget ønske.

 

Delfiakake med marsipan og geletopper

Tilberedningstid
40 min

Porsjoner
8

Ingredienser

  • 250 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 250 g delfiafett
  • 4 ss sterk kaffe
  • 2 stk mellomstore egg
  • 3 ss sukker
  • 200 g ODENSE Marsipan
  • 0.5 pakke Per-kjeks

PYNT

  • gelétopper

Fremgangsmåte

Start med å smøre en 1,5 liter brødform med smør og dekk hele formen til med bakepapir eller plastfolie.

Hakk sjokoladen i biter og smelt den sammen med delfiafett i en bolle oven vannbad. Rør inn sterk kaffe og visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør deretter sjokoladeblandingen inn i eggedosisen til en jevn blanding. Skjær marsipanrullen opp i skiver på ca. 5 mm tykkelse.

Legg røre lagvis i formen med skiver av marsipan og kjeks. Det skal være sjokolade mellom lagene og på toppen av kaken. Sett delfiakaken i kjøleskapet til den er stiv, men husk å pynte toppen av kaken innen den stivner helt.

TIPS!

Når du skal servere kaken, er det enkelt å få fine skiver og du skyller en stor kniv under varmt vann mellom hver kakeskive du skjærer. Husk å tørke knivbladet for hvert kakestykke du skjærer.

Delfiakaken oppbevares i kjøleskapet og har en holdbarhet på 1 - 2 uker. Kaken er også egnet til å fryses ned.

Julekaker som holder lenge