Dele

DANSK RUGBRØD

Oppskrift på grovt rugbrød

Dansk rugbrød er kanskje det sunneste brødet man kan spise. Denne oppskriften er 100 % grovt med det høye innholdet av rugmel, og i tillegg bruker vi surdeig som gir rugbrødet den smaken det skal ha.

VIL DU VITE HVOR GROVE BRØDENE DU BAKER ER?bruk vår brødkalkulator for å finne grovheten

 

Nystekt dansk rugbrød.

Porsjoner
3

Ingredienser

Deig:

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter. Dette er en løs deig, så ikke bli skeptisk.

Dekk bollen med plastfolie og forhev deigen i ca. 60 - 90 minutter på kjøkkenbenken.

Smør 3 brødformer à ca. 1,5 ltr og fordel deigen i formene med en sleiv eller øse. Jevn ut toppen på brødene med baksiden av en spisesskje.

Dekk formene med plastfolie og etterhev brødene i 60 minutter.

Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Sett brødene inn på nederste rille i ovnen, og senk temperaturen til 180 grader. Stek brødene i ca. 50 - 60 minutter. Brødene er ferdige når de har en kjernetemperatur på 98 grader. Bruk gjerne et steketermometer på slutten av steketiden for å sjekke temperaturen.

Ta rugbrødene ut av formen og avkjøl på rist.