Dele

CUPCAKE OPPSKRIFT

Cupcake med smørkrem

Cupcakes er rett og slett en minikake eller en porsjonskake. Den kan lages i muffinsformer eller i små kopper eller krus som tåler høy varme. I vår cupcakes oppskrift, lager vi vaniljemuffins med smørkrem hvor vi har hvit sjokolade i. Det gir ekstra smakfulle cupcakes.

 

En rose av smørkrem

Cupcakes kan pyntes på utallige måter, og det er i grunn bare valg av tipp, farge på kremen og pynten som bestemmer hvordan resultatet skal bli.

Cupcakes med en rose av smørkrem.

Vil du lage cupcakes til mer voksne anledninger, kan du kanskje lage flotte roser av smørkrem på toppen i stedet.

 

Du trenger en sprøytepose og en Wilton tipp 1M.  Ha kremen i posen og snurr posen igjen på toppen, slik at krem ikke tyter ut. Hold sprøyteposen rett opp og ned med begge hender. For å lage en rose, start på midten og snurr kremen helt ut til kanten. Da har du laget en flott rose!

FÅ FLERE GODE IDEER TIL Å DEKORERE CUPCAKES 

Cupcake oppskrift viser cupcakes med farget smørkrem på toppen.

Tilberedningstid
60 min

Porsjoner
12

Ingredienser

Muffinrøre:

SMØRKREM:

  • 240 g melis
  • 230 g romtemperert usaltet smør
  • 200 g ODENSE Hvit sjokolade
  • + rød og lilla konditorfarge

PYNT:

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Ha romtempererte egg og sukker i en bolle, og pisk til eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver i eggedosisen. Ha i melk, smeltet smør og vaniljeessens og bland alt godt sammen til en jevn og klumpfri røre.

Fyll mellomstore muffinsformer med røre. Det er viktig at du ikke fyller mer enn ¾ fulle, da muffinsene hever en del. Bruker du muffinsformer av papir, kan det være praktisk å sette de i en muffinsform av aluminium. Da holder formene seg stabile i formen under steking. Stek de midt i ovnen i ca. 10 minutter. Følg med. Stikk dem gjerne med en kakepinne for å se om de er ferdige. Kommer den ut uten rester på seg, er den ferdig. Avkjøl muffinsene på en rist etter steking. I mellomtiden kan du lage smørkremen.

SMØRKREM:
Hakk sjokoladen fint og smelt den over et vannbad eller på svak varme i en mikrobølgeovn. Bland melis og romtemperert smør sammen i en kjøkkenmaskin eller visp. Tilsett smeltet hvit sjokolade og visp sammen til en luftig krem.

Del kremen i 3 like store deler, og ha i henholdsvis rød og lilla konditorfarge i to av de tre delene og bland til du får de fargene du ønsker deg. Legg en skje av hver farge i kantene på en sprøytepose og la kremen blande seg når du sprøyter den på muffinsene. Pynt muffinsene med din favorittpynt!

Oppbevaring

Cupcakes med krem kan oppbevares i romtemperatur i 24 timer, men holder seg best kjølig (opp til 5 dager). Muffinsene kan fryses ned uten krem og tas opp etterbehov. Tines i ca. 1 time på kjøkkenbenken før kremen sprøytes på.

Relatert produkt: