Dele

Cookies

Oppskrift på myke cookies med sjokoladebiter

Cookies med pistasjnøtter, tranebær og hakket sjokolade gir ekstra smakfulle cookies. Vil du heller ha rene cookies, kan man sløyfe disse ingrediensene fra oppskriften.

Cookies med pistasjnøtter, tranbær og hvit sjokolade

Ingredienser

DEig:

  • 200 g romtemperert smør
  • 150 g brun farin
  • 150 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 1 stk vaniljestang (kun frøene)
  • 2 ss honning
  • 1 stk mellomstort egg
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.25 ts salt
  • 50 g ODENSE Hvit sjokolade
  • 50 g tørket og hakket tranebær
  • 75 g hakket pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør, brun farin og hvitt sukker i en kjøkkenmaskin til luftig smørkrem i ca. 6 - 8 minutter. Ha i vanilje, honning og egg. Pisk i ytterligere 2 minutter.

Sikt i mel, bakepulver, natron, salt og bland sammen. Vend inn grovhakket sjokolade, pistasjnøtter og tranebær.

Rull passe store kuler av deigen. Legg kulene utover et stekebrett med bakepapir og klem dem litt flate. Du kan også rulle hele deigen til en pølse og skjære pølsa i skiver som du legger utover et stekebrett med bakepapir. Husk og la det være litt mellomrom mellom kakene, da de flyter litt utover i ovnen.

Stek cookiene på midterste rille i ca. 8 - 10 minutter.

Tips!

Cookies oppbevares best i en tett boks med lokk.