Dele

COOKIES MED SALT LAKRIS

Oppskrift på cookies med salt lakris

Cookies med smak av salt lakris er en kjeks som overrasker! Lakrissmaken i kjeksene er så mild at de passer perfekt til de fleste, men de som virkelig elsker lakris kan helle litt ekstra saus over. Den salte lakrisen er himmelsk sammen med mørk sjokolade! Disse kjeksene går også raskt å lage, for i motsetning til mange cookiesoppskrifter trenger ikke denne deigen å kjøles.

Cookies med salt lakris

Ingredienser

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 190 over og undervarme

Smelt smøret. Grovhakk sjokolade og ha i det smeltede varme smøret. Trekk vekk fra varmen og rør til sjokoladen har smeltet. Rør inn lakris og vanilje.

Pisk egg og de to slagene sukker til du har en lys og tykk eggedosis. Rør hvetemel, bakepulver og kakao sammen.

Vend den smeltede sjokoladen inn i eggedosisen. Sikt i den tørre og vend godt sammen.

Rull 1 ss deig av gangen og legg på bakebrett med bakepapir med god avstand. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter til kjeksene har puffet opp og sprukket.

Ta brettet ut av ovnen og dunk stekeplaten hard i et bord så kjeksene faller sammen. Dryss over litt flaksalt og la avkjøles helt på brettet. Oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur.

Server gjerne med litt ekstra lakrissaus over.