Cookies med salt lakris

Cookies med salt lakris er en kjeks som overrasker! Den salte lakrisen er himmelsk sammen med mørk sjokolade. Lakrissmaken i kjeksene er mild, så disse passer perfekt til de fleste. Hvis du virkelig elsker lakris, kan du helle litt ekstra lakrissaus over. I motsetning til mange cookiesoppskrifter, så trenger ikke denne deigen å kjøles - så disse går det raskt å lage! 
Cookies med salt lakris

Ingredienser

  • 110 g meierismør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 4 ss Idun Lakrissaus
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 2 stk romtempererte egg
  • 100 g sukker
  • 100 g lyst brunt sukker
  • 150 g hvetemel
  • 2 ss kakao
  • 1 ts bakepulver
  • Flaksalt til topping

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 190 over ogundervarme
    Smelt smøret. Grovhakk sjokolade og ha i det smeltede varme smøret. Trekk vekk fra varmen, og rør til sjokoladen har smeltet. Rør inn lakris og vanilje.
  • Pisk egg og de to slagene sukker, til du har en lys og tykk eggedosis. Rør hvetemel, bakepulver og kakao sammen.
     
  • Vend den smeltede sjokoladen inn i eggedosisen. Sikt i den tørre og vend godt sammen.
  • Rull 1 ss deig av gangen og legg på bakebrett med bakepapir med god avstand. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter, til kjeksene har puffet opp og sprukket.
  • Ta brettet ut av ovnen og dunk stekeplaten hardt i et bord, så kjeksene faller sammen. Dryss over litt flaksalt og laavkjøles helt på brettet. Oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur.
  • Serveres gjerne med litt ekstra Idun Lakrissaus over. 

Notes

I motsetning til mange cookiesoppskrifter, så trenger ikke denne deigen å kjøles - så disse går det raskt å lage! 
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top