Dele

Churros

Churros er en fritert spansk spesialitet. Dette er noen skikkelige godbiter som smaker ekstra godt hvis de dyppes i smeltet nougat eller sjokolade. Churros bør serveres nystekt!

Churros dyppet i smeltet sjokolade.

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 2.5 dl melk
  • 80 g smør eller margarin
  • 0.25 ts salt
  • 200 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 3 stk egg
  • 8 dl solsikkeolje til fritering

Sjokoladesaus:

  • 100 g ODENSE Mørk 55 % Sjokolade eller annen kokesjokolade
  • 2 dl fløte

Fremgangsmåte

Ha vann, salt, sukker, smøret i en kjele. Kok opp og rør inn mel og vaniljesukker til alt er blandet godt sammen. 

Ta kjelen av varmen og rør til deigen blir smidig. Avkjøl deigen før eggene røres kraftig inn.

Ha deigen over i en sprøytepose med en stor stjernetyll.

Bland sukker og kanel i en dyp asjett. 

Varm opp solsikkeolje i en kjele til 180 grader.

Trykk deigen stykkevis ut av posen og ned i oljen. Friter de på begge sider til de har fått en gyllen farge. Ta de opp og legg de på kjøkkenpapir og avkjøl før de vendes i sukkerblandingen.

Sjokoladesaus:
Hakk sjokoladen. Varm opp fløten i en kjele, trekk til siden og legg i sjokoladen. Rør rundt til sjokoladen er smeltet.