Dele

BRYTEBRØD I LANGPANNE

Oppskrift på halvgrovt brytebrød

Brytebrød i langpanne er praktisk å lage hvis brødet skal serveres til mange personer samtidig som til en familiefrokost. Denne oppskriften er halvgrov og bakt med bakeklar surdeig.

VIL DU HELLER LAGE SURDEIG FRA BUNNEN AV?se vår oppskrift på grov surdeigskultur her

Nystekt brytebrød i langpanne.

Tilberedningstid
200 min

Porsjoner
7

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha mel, surdeig og kaldt vann i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 minutter. Tilsett salt, sukker og romtemperert smør. Elt deigen videre i ca. 5 - 7 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk bakebollen med plast og la den forheve på kjøkkenbenken i 90 minutter.

Smør en langpanne (30 x 40 cm) med rapsolje eller smør. Hell deigen ut av bollen og klem den utover i langpannen. Ha gjerne litt vann eller olje på fingrene, slik at deigen ikke kleber seg fast i fingrene. Dypp en kniv eller en plastskrape i vann og marker i like store ruter. Klem deretter helt igjennom deigen. Vil du ha mønster i rutene, kan du dyppe pepperkakeformer i vann og klemme ned i deigen for å lage mønster i rutene.

Dekk langpannen til med plast (du kan like gjerne sette hele langpannen inn i en stor plastpose) og la den heve i 60 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor. Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 240 grader.

Pensle toppen men vann og stek brytebrødet midt i ovnen i ca. 15 - 18 minutter.

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i oppskriften, vil brødet holde seg ferskt og fint lenger. Det kan være spesielt lurt, hvis du baker brødet dagen innen det skal serveres.

Relaterte produkter til brytebrødet i langpanne: