Brune pinner

Oppskrift på seige brune pinner

Brune pinner med hakkede nøtter er en av julens store favoritter. Dette er tørre kaker som er enkle å lage, har en lang holdbarhet og smaker godt! I denne oppskriften topper vi de brune pinnene med hasselnøtter og mandler, men du kan gjerne lage en blanding av pistasjnøtter, valnøtter, peanøtter eller de nøttene du liker aller best! Les mer om holdbarhet på julekaker.

Brune pinner med nøtter på toppen.

Porsjoner
30

Ingredienser

Deig:

  • 200 g romtemperert meierismør
  • 200 g sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • 0.5 ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
  • 300 g hvetemel

Annet:

  • 1 stk egg til pensling
  • Hakkede hasselnøtter og mandler til topping + litt perlseukker

Fremgangsmåte

1

Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin og bland sammen. Ha i de resterende ingrediensene og elt alt godt sammen til en jevn deig.

2

Ha deigen på en ren kjøkkenbenk og del den i 6 like store deler. Trill hver del til pølser og legg på kortsiden på et stekebrett med bakepapir. Trykk pølsene litt flate, pensle med egg og dryss på en blanding av hakkede mandler og perlesukker.

.

3

Stek de brune pinnene på midterste rille i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter.

4

Ta ut kakene og skjær dem i skrå, smale pinner (ca 1,5 - 2 cm) mens de fortsatt er varme. Avkjøl de brune pinnene på en bakerist etter steking.

Baketips!

Brune pinner kan du lage i god tid før jul. Oppbevar alltid tørr julekaker i en lufttett boks, så holde de inntil 2 måneder!

Relaterte produkter til brune pinner: