Dele

BRUNE PINNER

Oppskrift på seige brune pinner

Brune pinner med hakkede nøtter er en av julens store favoritter. Dette er tørre kaker som er enkle å lage, har en lang holdbarhet og smaker godt. I denne oppskriften topper vi de brune pinnene med pistasjkjerner, perlesukker og grovhakkede mandler, men du kan gjerne lage en blanding av hasselnøtter, valnøtter, peanøtter eller de nøttene du liker aller best!

HVA ER HOLDBARHETEN PÅ JULEKAKER?les mer om holdbarheten her

Brune pinner

Tilberedningstid
45 min

Porsjoner
30

Ingredienser

Til topping:

  • 1 stk egg til pensling
  • Grovhakkede mandler
  • Perlesukker
  • Pistasjkjerner

Fremgangsmåte

Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin og bland sammen. Ha i de resterende ingrediensene og elt alt godt sammen til en jevn deig.

Ha deigen på en ren kjøkkenbenk og del den i 6 like store deler. Trill hver del til pølser og legg på kortsiden på et stekebrett med bakepapir. Trykk pølsene litt flate, pensle med egg og dryss på en blanding av hakkede mandler, pistasjkjerner og perlesukker.

.

Stek de brune pinnene på midterste rille i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter.

Ta ut kakene og skjær dem i skrå, smale pinner (ca 1,5 - 2 cm) mens de fortsatt er varme. Avkjøl de brune pinnene på en bakerist etter steking.

TIPS!

Brune pinner kan du lage i god tid før jul. Oppbevar alltid tørr julekaker i en lufttett boks, så holde de inntil 2 måneder!

Relaterte produkter til brune pinner: