Dele

BROWNIES

Oppskrift på brownies med kakao

Brownies med kakao er litt enklere å lage enn om den er lages med sjokolade, og den smaker like godt. Denne kaken er laget i en lite langpanne, med den kan også lages i rund eller firkantet form. Sørg for at eggene er romtempererte ved tilberedning av kaken for best bakeresultat.

Egg kan raskt tempereres ved å legges i en bolle med varm vann i 5 minutter.

Les også – KONVERTERING AV KAKEFORMER

 

Brownies på en asjett.

Tilberedningstid
45 min

Porsjoner
12

Ingredienser

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 170 grader med vanlig over- og undervarme. Dekk en rektangulær kakeform på 20 x 30 cm med bakepapir. Bakepapirer sitter bedre i formen og du smører formen med et tynt lag smør i forveien. Har du ikke en rektangulær form, kan du bruke en rund på 24 cm i diameter eller en firkantet på 21 x 21 cm. Vær oppmerksom på at steketiden kan variere, hvis du velger en annen form enn den rektangulære.

Smelt smøret i en liten kjele og sett til side for litt avkjøling.

Rør romtempererte egg, vaniljeessens og sukker sammen i en kjøkkenmaskin i 20 sekunder eller med en visp for hånd. Det skal ikke bli eggedosis, men til blandingen skal "akkurat" røres sammen.

Bland sammen hvetemel, salt, kakao og bakepulver i en annen bolle og rør det tørre vekselvis med det smeltede smøret.

Fordel røren i kakeformen.
Steke brownieskaken på midterste rille i ca. 20 - 25 min, eller til kaken er nesten gjennomstekt. Brownie skal være litt kladdete, da er den saftig og god.

Avkjøl brownieskaken i formen etter steking. Fjern kaken fra formen og ta vekk papiret. Dryss på et tynt lag med melis og skjær kaken i ca. 12 like stor biter og server.

Tips!

Skjær ikke opp brownies i biter før du vil servere kaken, da den blir fort tørr i kantene.

Oppbevaring av brownies

Brownies oppbevares best innpakket i plast i kjøleskapet - ca. 5 - 7 dager.

Relatert produkt: