Dele

Brownie

Oppskrift på brownie i langpanne eller rund form

Hjemmelaget brownies med marsipan og hasselnøtter smaker godt. Kaken er laget med ekte sjokolade og den kan stekes i en rund eller firkantet kakeform.

Biter av brownies med marsipan på en hvit tallerken.

Tilberedningstid
80

Porsjoner
12

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 200 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 3 stk mellomstore egg
  • 200 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)

Fremgangsmåte

Start med å smeltesmøret i en kjele og sett til side. Hakk sjokoladen fint og rør sammen med det smeltede smøret til sjokoladen er smeltet.

Pisk egg og sukker luftig. Sikt hvetemel i eggeblandingen og rør det sammen med sjokoladesmøret. Skjær marsipanen i små terninger og vend dem forsiktig i deigen sammen med hakket hasselnøtter.

Hell deigen i en kvadratisk smurt bakeform ca. 20 x 26 cm eller i en rund kakeform som er 24 cm i diameter. Stek brownien på midterste rille ved 170 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt innen servering. Dryss litt melis på toppen innen servering!

Tips!

Brownien er godt egent til å fryses ned, men husk å pakk den godt inn i en frysepose!