Brownie

Hjemmelagde brownies med marsipan og hasselnøtter smaker så godt! Kaken er laget med ekte sjokolade, og den kan stekes i en rund eller firkantet kakeform.
Brownies på en asjett.
porsjoner12

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 200 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 3 stk mellomstore egg
  • 200 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)

Fremgangsmåte

  • Start med å smeltesmøret i en kjele og sett til side. Hakk sjokoladen fint og rør sammen med det smeltede smøret til sjokoladen er smeltet.
  • Pisk egg og sukker luftig. Sikt hvetemel i eggeblandingen og rør det sammen med sjokoladesmøret. Skjær marsipanen i små terninger og vend dem forsiktig i deigen sammen med hakket hasselnøtter.
  • Hell deigen i en kvadratisk smurt bakeform ca. 20 x 26 cm eller i en rund kakeform som er 24 cm i diameter. Stek brownien på midterste rille ved 170 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken helt innen servering. Dryss litt melis på toppen innen servering!

Notes

Tips!

Brownien er godt egent til å fryses ned, men husk å pakk den godt inn i en frysepose!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top