Dele

BRIOCHE MED SJOKOLADE

Oppskrift på brioche med fyll

Brioche med sjokolade løfter denne hvetekaken til nye høyder. Ønsker du annet fyll, kan du prøve med eksempelvis vaniljekrem eller et godt syltetøy.

SE OGSÅoppskrift på brioche med vaniljekrem

Brioche med sjokolade

Tilberedningstid
180 min

Porsjoner
10

Ingredienser

GJÆRDEIG

FYLL

  • 150 g Nugatti eller sjokoladepålegg

PENSLING

  • 1 stk egg

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene, bortsett fra smøret, i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 minutter.

Ha deretter i romtemperert smør i terninger - litt etter litt under elting til deigen er smidig og slipper bakebollen. Elt deigen i alt ca. 5 - 7 minutter. Elt raskt til slutt inn finhakket sjokoladebiter. Du vil kanskje oppleve at deigen "faller" litt sammen under eltingen når du tilsetter smøret. Ikke fortvil, deigen blir fin igjen når den er ferdig eltet.

Dekk til deigen og la den heve dobbel størrelse i ca. 60 - 90 minutter.

Smør kantene på en 26 cm springform og ha et bakepapir i bunnen av formen. Kjevle ut en liten del av deigen som du legger i bunnen på formen. Kjevle ut resten av deigen til en leiv på ca. 40 - 50 cm og smør på romtemperert nugatti eller sjokoladepålegg på leiven før du ruller den sammen. Del leiven i 12 like store snurrer. Plasser snurrene i springformen – tre i midten og resten i en krans rundt.

Dekk til springformen og la deigen brioch kaken etterheve til dobbel størrelse i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 180 grader.

Pensle toppen med sammenpisket egg og sett briochen på midterste rille og stek den i ca 35 minutter til den har fått en fin farge. Avkjøl briochen på en bakerist. Ta den ut av springformen, sett den på et flott fat og dryss på litt melis eller ha på melisglasur innen servering.

TIPS!

Tenker du å bake briochen dagen før den skal serveres, kan vi anbefale å bruke produktet Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i deigen. Kaken vil da holde seg fersk og fin til dagen etter.

Relaterte produkter