Dele

Bringebærsnurrer

Oppskrift på bringebærsnurrer med marsipan

Bringebærsnurrer med revet marsipan smaker utrolig godt sammen og kan nytes året rundt. Disse bringebærsnurrene er stekt i muffinsformer, men kan fint også stekes uten formene eller i en rektangulær bakeform som en hel kake. Ønsker du å bake snurrer uten gluten, kan du bruke vår oppskrift på glutenfri gjærbakst.

 

Hjemmelagde bringebærsnurrer med melisglasur og kakepynt på et fat.

Porsjoner
25

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll:

  • 150 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)
  • 300 g bringebærsyltetøy med et høy innhold av bær
  • 6 ss brun farin eller sikker ( vi synes det smaker best med brun farin!)

Pynt:

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid.

Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 20 cm. Fordel bringebærsyltetøyet over hele leiven. Riv marsipan og dryss over syltetøyet. Rull sammen leiven fra langsiden og legg skjøten ned. Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg i middels store muffinsformer.

Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.

Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek de i ca. 10 - 13 minutter. Avkjøl bringebærsnurrene på en bakerist etter steking.

Rør sammen melis og appelsinsaft, melk eller vann til en melisglasur. Ha glasuren på snurrene og pynt med eksempel Idun Mors hjemmebakte - Favorittblanding.

Baketips

Ved å tilsette deigen Ferskere bakst, vil snurrene holde seg ferske og fine lenger!