Dele

MOUSSEKAKE MED BRINGEBÆR

Oppskrift på moussekake med bringebær og sjokolade

Moussekake med både bringebær og sjokolademoussekake er en utrolig god kombinasjon som passer å servere til de aller fleste anledninger. Kaken kan lages året rund og er like populær i alle lag – denne bør prøves!

Moussekake med bringebær og sjokolade på et fat.

Porsjoner
8

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 120 g sukker
  • 75 g hvetemel
  • 30 g kakao
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • 100 g smør

Sjokolademoussé:

  • 5 stk romtempererte mellomstor egg
  • 200 g
  • 2.5 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Bringebærmoussé:

  • 225 g frosne bær
  • 1 pk bringebærgelé
  • 100 g kremost naturell
  • 2 ss melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss sukker
  • 2.5 dl kremfløte
  • friske bringebær til å ha mellom lagene

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.

Bunn:
Smelt smøret på lav temperatur og sett til siden. Pisk egg og sukker til en eggedosis. Mål opp mel, kakao og vaniljesukker og sikt dette inn i eggedosisen vekslesvis med smeltet smør og rør forsiktig sammen til en jevn røre. Hell røren i en smurt springform som er ca. 22 - 24 cm.
Stek kakebunnen midt i ovnen i 20 minutter og avkjøl etter steking. Hvis kantene på kaken er blitt høyere enn midten under steking, trykker du kantene ned slik at kakebunnen blir jevn.

Sjokolademoussé:
Hakk sjokoladen i biter og smelt den i et vannbad. Sett til side og la sjokoladen avkjøles noe (ikke så lenge at den stivner). Ha de romtempererte eggeplommene i en bolle sammen med melis og 1/2 dl kremfløte, og visp lett sammen. Hell den smeltede (og noe avkjølte) sjokoladen i eggeblandingen mens du rører. Pisk resten av kremfløten (2 dl) til en myk krem i en kjøkkenmaskin med visp. Vend deretter blandingen forsiktig inn i fløtekremen med en slikkepott. Legg gjerne kakefolie rundt kantene for å få en penere kant (fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker). Bre moussen over den avkjølte kakebunnen og sett kaldt.

Bringebærmoussé:
Ha frosne bær i en kjele på medium varme og la det småkoke i ca. 5 minutter. Hell bærene i en sil, bruk skje for å presse bærene gjennom og kast frøene. Kok opp på nytt, skru av varmen og hell oppi bringebærgele-pulveret, rør rundt og avkjøl blandingen. Visp sammen ost og melis til en glatt krem og tilsett den avkjølte bærblandingen. Pisk fløten til krem og bland den forsiktig inn i ost- og bærkremen med en slikkepott.
Fordel de friske bringebærene oppå sjokolademoussen - gjerne halve bær rundt kanten som vist her. Bre bringebærmoussen forsiktig over sjokolademoussen og bringebærene. Sett kaken kaldt i ca. 3 - 4 timer eller natten over.

Løsne kanten på kaken forsiktig og løft kaken over på et fat. Kaken oppbevares kjølig til den skal serveres.