TEMPERERE SJOKOLADE
Slik smelter du sjokolade og får den til å stivne Temperere sjokolade? Det lyder sikkert…
Hjemmelaget bountykuler er en god julekonfekt som er lett å lage på kort tid. Liker du å lage spiselige julegaver, er disse smakfulle kulene helt perfekt å gi bort i gave. For en variasjon, kan du også bruke ODENSE Ekte marsipan med nougat i midten som dyppes i smeltet sjokolade.
HVOR LANG HOLDBARHET ER DET PÅ KONFEKT OG JULEKAKER? – les med om holdbarhet til denne artikkelen
Start med å vaske hendene dine, for her skal det knas!
Kna sammen raspet sitronskall (kun det gule) og sitronsaft inn i marsipanen. Del marsipanen opp i 20 like stor deler (ca. 20 gram), form til runde kuler og legg på et stekebrett med bakepapir.
Hakk sjokoladen fint og temperer den etter anvisning på pakken, eller les tips om temperering på siden. Vend kulene i sjokoladen. La sjokolade dryppe av før du setter de på en bakeplate med bakepapir. La sjokoladen sette seg litt før du enten drysser på kokos eller ruller de i kokos. Pass bare på at sjokoladen ikke stivner helt, for da er det for sent å ha på kokosen.
Hjemmelaget konfekt trukket med sjokolade oppbevares best i en lufttett boks ved ca. 12 - 18 grader. Holdbarheten er ganske lang - opptil 4 uker.