Dele

Boller med sjokolade

Gjærbakst med sjokolade

Boller med sjokolade smaker alltid godt, men ikke all sjokolade er like godt egnet, siden sjokoladen smelter under steking. Desto mørkere sjokolade, jo mindre fett er det i sjokoladen og dermed mer egnet er den til steking. Bruk helst 55 – 70 % sjokolade som hakkes i mindre biter og blandes inn i gjærdeigen mot slutten av eltetiden.

Ønsker du å ha andre smaker i bollene, kan sjokolade erstattes med ekte marsipan i treninger, rosiner, tranebær, eplebiter eller andre gode smaker.

Se også: BAKETIPS FOR GJÆRBAKST

Boller med sjokolade på et fat.

Tilberedningstid
60

Porsjoner
12

Ingredienser

Fremgangsmåte

Hakk sjokoladen i små biter og sett til siden inntil videre.

Ha de tørre ingrediensene, væsken, smuldret fersk gjær og romtemperert smør i bakebollen på en kjøkkenmaskin.

Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så slang eltetid. Tilsett hakket sjokolade ved slutten av eltetiden.

Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter.

Trill deigen til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Vil du at bollene skal bli like store, kan du bruke en kjøkkenvekt og veie hvert deigemne opp til ca. 100 gram per bolle.

Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til bollene er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek sjokoladebollene på midterste rille i ca. 10-13 minutter litt avhengig av hvor store du velger å lage bollene.

Avkjøl bollene på rist etter steking.

Tips!

Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,25 ts).
Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil bollene holde seg mer ferske og fine lenger! Lurt hvis du baker bollene dage før de skal serveres.