Dele

Boller med anis

Har du smakt en bolle med anis?

Boller med anis gir en helt ny smaksopplevelse, for det smaker litt av lakris. Disse bollene smaker ekstra godt sammen med smør, brunost eller et godt syltetøy!

Nystekte boller med anis på en svart tallerken.

Porsjoner
20

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Ha alle tørre ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med romtemperert smør og smuldret fersk gjær. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig. Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.

Rull deigen til en "pølse" og del den opp i 20 like store deigemner. Trill emnene ut til fingertykke pølser som formes til små knuter. Legg knutene på stekebrett med bakepapir og etterhev under et klede i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Pensle med sammenpisket egg og strø på anisfrø. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Stek knutene i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl på rist etter steking.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil knutene holde seg ferske og fine lenger!

Relaterte produkter til bollene med anis: