Boller med anis

Hvetebakst med smak av anis gir en ny smaksopplevelse. Disse kan gjerne spises sammen med godt smør og ost!
Nystekte boller med anis på en svart tallerken.
porsjoner20

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

  • Ha alle tørre ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med romtemperert smør og smuldret fersk gjær. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig. Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
  • Rull deigen til en "pølse" og del den opp i 20 like store deigemner. Trill emnene ut til fingertykke pølser som formes til små knuter. Legg knutene på stekebrett med bakepapir og etterhev under et klede i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Pensle med sammenpisket egg og strø på anisfrø. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Stek knutene i ca. 10 - 15 minutter og avkjøl på rist etter steking.

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil knutene holde seg ferske og fine lenger!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top