Dele

Bolledeig uten egg og melk

En bolledeig uten egg og melk som smaker nesten helt likt som andre boller. Med denne grunndeigen på søt gjærbakst kan du lage snurrer, knuter og hva du måtte ønsker!

Bolledeig uten egg på et bakebord.

Porsjoner
20

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin.

Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så slang eltetid.

Dekk bakebollen med plast og hev deigen i ca. 30 minutter.

Trill til boller, form til snurrer, knuter eller annen søt gjærbakst og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft hvis du skal steke flere brett samtidig, eller til 200 grader med vanlig over- og undervarme hvis du skal steke ett om gangen.

Boller, snurrer og knuter stekes i ca. 10-15 minutter, litt avhengig av størrelsen. Fletter, kringler eller andre hvetekaker stekes i ca. 20-30 minutter.

Pensle bollene med smeltet margarin rett etter steking mens bollene er varme og avkjøl på rist.

Tips

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil bollene bli luftige og fine og Ferskere bakst, vil holde bollene ferske og fine lenger!

Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).