Dele

Blomsterboller med vaniljekrem

Blomsterboller er rett og slett boller laget som fine blomster. Disse er laget med vaniljekrem i midten, men kan også lages med kanelfyll eller annet godt fyll. Dekorer blomsterbollen akkurat slik du selv vil!

Nystekte blomsterboller.

Porsjoner
15

Ingredienser

Krem:

Fremgangsmåte

Kok vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett på kjøl inntil videre.

Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 min. til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i 30 min.

Kjevle deigen ned til ca. 1 - 1,5 cm tykkelse. Stikk ut rundinger som er omtrent 5 cm i diameter. Brett forsiktig sammen den runde deigbiten og vend hver ende mot hverandre (som en bue) og klem sammen endene. Form 5 slike til en blomst på et stekebrett med bakepapir. Dekk til brettet og etterhev blomsterbollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Rett før steking, lag en fordypning i midten av blomsterbollene med fingrene dine og ha i vaniljekrem (bruk gjerne en sprøytepose til dette.) Pensle bollene med sammenvispet egg. Stek bollene på midterste rille i ovnen i ca. 10 - 13 minutter. Avkjøl bollene på rist etter steking.

Lag en melisglasur av melis og vann og dekorer blomsterbollene.