Dele

BLOMSTERBOLLER MED VANILJEKREM

Blomsterboller er rett og slett boller laget som fine blomster. Disse er laget med vaniljekrem i midten, men kan også lages med kanelfyll eller annet godt fyll. Dekorer blomsterbollen akkurat slik du selv vil!

Nystekte blomsterboller.

Tilberedningstid
175 min

Porsjoner
15

Ingredienser

GJÆRDEIG

VANILJEKREM

Fremgangsmåte

Kok vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett på kjøl inntil videre.

Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 min. til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i 30 min.

Kjevle deigen ned til ca. 1 - 1,5 cm tykkelse. Stikk ut rundinger som er omtrent 5 cm i diameter. Brett forsiktig sammen den runde deigbiten og vend hver ende mot hverandre (som en bue) og klem sammen endene.

Form 5 slike til en blomst på et stekebrett med bakepapir. Dekk til brettet og etterhev blomsterbollene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.

Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Rett før steking, lag en fordypning i midten av blomsterbollene med fingrene dine og ha i vaniljekrem (bruk gjerne en sprøytepose til dette.)

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene på midterste rille i ca. 10 - 13 minutter. Avkjøl bollene på rist etter steking.

Lag en melisglasur av melis og vann og dekorer blomsterbollene.

Relaterte produkter