Blåbærmuffins

Store blåbærmuffins er ikke til å motstå! I denne oppskriften er det i tillegg deilige biter med sjokolade og litt havre på toppen.
Blåbærmuffins med sjokolade
porsjoner12

Ingredienser

  • 400 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 1 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 1/4 dl smaksnøytral olje, f.eks., raps- eller solsikkeolje
  • 2,5 dl yoghurt, naturell
  • 2 stk egg, mellomstore
  • 100 g blåbær
  • 100 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade, hakket

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 grader med vanlig over/undervarme.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og rør sammen.
  • Rør sammen smeltet smør, olje, melk og egg i en annen bolle og hell i bollen med de tørre ingrediensene og rør sammen til en jevn og klumpfri røre. Rør inn hakket sjokolade og hele blåbær til slutt.
  • Fordel røra i muffinsformer. Det kan være lurt å ha papirformene i en muffinsform av aluminium, slik at de ikke flyter utover under steking.
  • Sett muffinsene midt i ovnen, og senk temperaturen til 175 °C med det samme, og stek muffinsene i ca. 20 - 25 minutter.
  • Ta muffinsene ut av aluminiumsformen og avkjøl på rist.
  • Dekorer med et dryss melis når de er avkjølt.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top