Dele

Banankake

Oppskrift på banankake i brødform

Banankake er en saftig formkake med en fantastisk smak av bananer og kanel. Bruk gjerne overmodne bananer i kaken, for det gir kaken bare en ekstra god smak.

LES OGSÅ: Banan gir rask og naturlig energi

 

Banankake i hvit form.

Tilberedningstid
90

Porsjoner
8

Ingredienser

Røre:

  • 150 g usaltet smør
  • 100 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 220 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk egg
  • 3 moste bananer
  • 2 ts Maple Sirup (lønnesirup) eller lys sirup
  • 1 dl yougurt naturell

Fremgangsmåte

Start med å forvarm stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smør en brødform (ca. 1,5 liter) med formfett, olje eller smør og ha gjerne i en bit med bakepapir ned i formen som går ned i formen over på hver side. Da er det lettere å løfte formkaken ut av formet etter steking.

Rør sammen brun farin, romtemperert smør og sukker sammen. Rør inn egget til en jevn masse. 

Tilsett de tørre ingrediensene, sirup og yougurt og rør massen sammen. Hakk bananene i skiver, legg i en pose og mos med hånden. Rør bananmosen inn med kakerøra.

Fordel røra i den smurte formen. Del gjerne en banan på langs og legg den ene halv bananen på toppen av kakerøra. Dette gir en ekstra smakfull og dekorativ kake.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 - 60 minutter. Blir kaken raskt brun på toppen, legg over et stekepapir på toppen av kaken ut steketiden. Sjekk gjerne om kaken er ferdig ved å stikke innen trepinne. Er denne tørr når du drar den ut, er kaken ferdig stekt. Henger det igjen litt røre på pinnen, steker du den litt lenger.

Ta kaken ut av formen, avkjøl og servér!

Tips!

Oppbevar helst banankaken i kjøleskapet, innpakket i plast.

Relatert produkt til banankaken: