Banankake med sjokolade

Oppskrift på banankake med sjokolade Banankake med sjokolade er en lettlaget og saftig kake, som er helt perfekt å lage når bananene har ligget på kjøkkenbenken litt for lenge. Her får man både bakt en fantastisk kake – og man bidrar til å forhindre matavfall! Sånt liker vi!
banankake med sjokolade

Ingredienser

Kakerøre:

  • 4 stk overmodne / brune bananer
  • 3 stk egg
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
  • 400 g hvetemel
  • 0,5 ts kanel
  • 100 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts flaksalt
  • 50 g melkesjokolade
  • 50 g mørk bakesjokolade

Annet:

  • 1 stk ekstra banan til toppen

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
    Mos bananene i en bakebolle med en gaffel. Pisk inn egg, olje og vaniljeessens.
  • Rør at det tørre sammen i en egen bolle. Grovhakk sjokoladen. Vend det tørre og ⅓ av sjokoladen inn i det våte. Rør til du har en jevn røre, men ikke mer. Ellers kan kaken bli seig.
  • Smør en brødform. Ha en strimmel bakepapir i bunnen og opp langs langsidene av formen. Hell i røren. Del den siste bananen på langs og legg på toppen av røren. Dryss over resten av sjokoladen.
  • Stek midt i ovnen i 50-60 min: til en fyrstikk eller grillpinne kommer tørr ut når du stikker den i kaken. Steketiden varierer etter størrelsen på bananene og eggene, og fra ovn til ovn. Hvis det er våt røre på pinnen etter 50 min steker du i 3-5 min til, til kaken er gjennomstekt.
    Dra en kniv langs kanten av kaken, og hvelv den over på en rist.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top