Bakt ostekake bakt med pasjonsfrukt er en frisk kake med deilig smak av kremost og syrlig pasjonsfrukt. Denne ostekaken holder seg fint lenger enn ostekaker som ikke er stekt, og har en litt fastere konsistens. Kaken passer like fint å servere til dessert som til et flott selskap.
Start med å smelte smøret og sett til siden. Forvarm ovnen til 180 grader.
BUNN
Knus Digestivekjeksen ved å ha kjeksen i en brødpose og rulle en kjevle lett over. Bland knust kjeks med sukker, smeltet smør og kanel.
Ha bakepapir i en smurt springform på 24 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen i formen og press den ned med baksiden av en skje. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter og avkjøl etter steking. Senk ovnen til 115 grader.
OSTEKREM
Bland sammen kremost, rømme, sukker, egg, sitronsaft og smoothie til en jevn og klumpfri røre. Fordel røren på toppen av den avkjølte kjeksbunnen. Stek bunnen ved 115 grader i ca. 40 mintter eller til fyllet disser som en middels pudding. Avkjøl etter steking.
TOPPING
Pisk sammen fløte, rømme og sukker til krem. Sil saften av pasjonsfrukten og bland inn. Fordel blandingen på toppen av kaka.
La gjerne kaken stå kjølig natten over etter at den er avkjølet - da setter smaken seg godt og den blir enklere å skjære opp.
Server gjerne kaken med saften fra pasjonsfrukt, eller med andre rørte friske bær.