Dele

BAKT OSTEKAKE MED SKOGSBÆR

Oppskrift på bakt ostekake med skogsbær

Med denne oppskriften på bakt ostekake med skogsbær får du en frisk og himmelsk smakfull kake!

Bakt ostekake med skogsbær

Tilberedningstid
1,5 time

Porsjoner
8

Ingredienser

Kakebunn:

Ostekrem:

Skogsbærsaus til topping:

  • 2 ts Maizena
  • 400 g frosne skogsbær (tines opp før bruk)
  • 50 g sukker
  • 1 ts finrevet sitronskall

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform med 24 cm diameter.

Smelt smøret og blend kjeks og smør sammen i en mixer. Press kjeksmulene i bunnen på formen og to tredjedeler opp langs kanten. Sett kaldt.

Rør kremost, 200 g sukker, appelsinskall og vaniljesukkeret/essensen sammen. Pisk inn ett og ett egg av gangen til du har en tykk og slett krem. Rør inn fløten og hell røren i formen og jevn ut toppen.

Stek i 50 minutter til kaken er gylden og ganske fast. Avkjøl kaken i formen, dekk med plast og avkjøl helt i kjøleskapet.

Rør maizenaen ut med 2 ss av saften fra de tinte bærene. Rør bær, resten av sukkeret, sitronskallet og maizenaen sammen. Varm opp og kok ett par minutter til det tykner, men før bærene kollapser. Avkjøl.

Ta kanten forsiktig av springformen, og hell skogsbær-blandingen på toppen.