Dele

BAGUETTER MED SURDEIG

Nydelige baguetter med surdeig av fullkornshvete er perfekt å servere til frokost, lunsj eller som tilbehør til middagen.

Baguetter med surdeig delt i to.

Tilberedningstid
220

Porsjoner
4

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha bakeklar surdeig sammen med alle øvrige ingredienser i en bakebolle og elt deigen sammen med eltekrok i 13-15 min. Knar du for hånd, må du beregne litt lenger eltetid for at deigen skal bli smidig.

Ha deigen i en smurt bakebolle, dekk til med plast og la deigen forheve i 2-3 timer.

Velt deigen forsiktig over på en melet kjøkkenbenk og del deigen opp i 4 like store deler. Form forsiktig til baguetter for hånd uten å kna deigen for mye. Legg deigemnene i en langpanne eller to, dekket med bakepapir. Dekk til med plast og etterhev baguettene i ca. 30 - 60 minutter.

Forvarm ovnen til 230 grader.

Stek baguettene midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.

Avkjøl baguettene på rist etter steking.