Dele

Appelsinkake

Oppskrift på appelsinkake

Appelsinkake er den perfekte kaken å servere i påsken til familie eller venner. Kaken er laget med kefir som gir saftighet til kaken ved siden av en god smak. Kaken kan lages i en rektangulær eller rund kakeform.

 

Appelsinkake med mandler

Vil du ha en fyldigere kake, kan du tilsette kakerøren hakkede mandler. Til denne oppskriften kan du tilsette ca. 100 gram hakkede mandler.

Appelsinkake på et fat.

Tilberedningstid
60

Porsjoner
13

Ingredienser

Appelsinkake

  • 250 g romtemperert smør eller margarin
  • 5 stk romtempererte mellomstore egg
  • 350 g sukker
  • 2 dl kefir
  • 1 dl appelsinsaft fra fersk appelsin + raspet skall
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljessens
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 stk skrellet appelsiner skåret skiver til pynt

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Kle deretter en liten bakeform (ca. 21 x 21 cm) med bakepapir eller bruk en smurt rund springform som er 24 cm i diameter.

Smelt smøret i en kjele, trekk den til side og la det avkjøle seg litt. Hell gjerne smøret i en skål for raskere avkjøling. Vask appelsinen og rasp av det ytterste skallet (ikke det hvite) og legg til side.

Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis i en stor bakebolle. 

Hell kefir og raspet appelsinskall i smøret og rør blandingen godt sammen. Vei deretter opp de tørre ingrediensene og sikt dette inn i smørblandingen. Rør om til massen er godt blandet sammen og hell over i bakeformen. Skjær skallet av et par appelsiner og skjær i skiver. Fjern eventuelt steiner og legg skivene på toppen av kakerøra.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter og avkjøl etter steking.