Dele

AKSEBAGUETTER

Aksebaguetter er ekstra fine baguetter formet som en hveteakse. Disse baguettene er gøy på servere ved siden av god mat når du har gjester på besøk!

Nystekte aksebaguetter

Tilberedningstid
220

Porsjoner
4

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bland alle tørre ingredienser sammen i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter til deigen er smidig.

Legg deigen over i en oljet bakebolle, dekk til med plast og la deigen heve i ca. 2 - 3 timer.

Velt deigen forsiktig over på en melet kjøkkenbenk. Del deigen opp i 3-4 like stor deler. Rull deigemnene ut til baguetter, like lange som ditt stekebrett. Legg de over på stekebrett med bakepapir. Klipp snitt ca. 1 cm fra midten, og vend hvert "klipp" ut til hver sin side til en akse. Strø på med litt mel som pynt.

Dekk til med plast og la heve i ca. 40 minutter. Forvarm ovnen i mellomtiden til 230 grader.

Stekes midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter og avkjøles på rist etter steking.

Tips!

Rekker du ikke å bake samme dag som brødene skal serveres, kan dette gjøres dagen før. Ved bruk av 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst pr. 50 g fersk gjær, vil brødene holde seg ferske og fine til dagen etter!