Dele

17 MAI VAFLER

Vaffeldagen

17 mai vafler i rødt hvitt og blått er festlig å servere til både store og små i anledning vår nasjonaldag. Det eneste som skiller disse vaflene fra vanlig vafler, er at røren er tilsatt rød og blå konditorfarge. Det stekes tusenvis av vafler til 17 mai og hvorfor ikke lage de ekstra flotte til denne vaffeldagen?

SE FLERE VAFFELOPPSKRIFTER

 

17 mai vafler i rødt hvitt og blått

Tilberedningstid
45 min

Porsjoner
16

Ingredienser

Fremgangsmåte

Smelt smøret og sett til side for avkjøling. Pisk deretter sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.

Bland de tørre ingrediensene og tilsett dette og væsken (melk, vann og smør) vekselvis i eggedosisen. Bland til en jevn og klumpfri røre. Ha i rød konditorfarge slik at røren blir skikkelig rød.

Om du vil steke halve blå og røde vafler, deler du røren i to forskjellige boller og farger røren henholdsvis rød og blå med konditorfarge. Bruk to sprøyteposer, og ha blå røren på den ene halvdelen av vaffeljernet og den røde røren på den andre halvdelen. Stek vaflene og se hvor fargerike og fine de blir. Tilsett eventuelt mer konditorfarge om fargen ikke blir sterk nok.

Varm opp vaffeljernet, stek vaflene og legg på en bakerist etter steking. Servér gjerne vaflene med vaniljeis til 17.mai festen.

Tips!

Legger du vaflene på en bakerist etter steking, får de en mye sprøere overflate enn om de legges på hverandre. Det er smak og behag om du liker sprøe eller myke vafler, men dette er trikset for sprøe og gode vafler!