Dele

17 mai formkake

Oppskrift på maikake i langpanne

Det kan være praktisk å lage en 17 mai kake i langpanne når kaken skal serveres til flere personer. Dette er en oppskrift på en saftig og god kake med smak av vanilje. Kaken er dekorert i rødt, hvitt og blått for den stor dagen!

17 mai formkake med glasur i rødt, hvitt og blått

Tilberedningstid
60

Porsjoner
24

Ingredienser

Melisglasur:

  • 5 dl melis
  • 0.75 dl vann
  • + rød og blå konditorfarge til pynt på glasuren

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 160 grader med vanlig over og undervarme og legg bakepapir i en stor langpanne (30 x 40 cm).

Visp smør og sukker lyst og luftig. Pisk inn vaniljeessens og eggene - ha i ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Rør inn siktet mel, bakepulver og natron vekselsvis med kefirmelken.

Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig (om deigen fester seg til pinnen, må kaken stekes litt lenger). Avkjøl kaken i formen etter steking.

GLASUR:
Ha melis i en bolle, tilsett litt i og litt vann under omrøring til en jevn og klumpfri glasur. Om glasuren fortsatt er litt for tørr kan du ha i litt mer vann til konsistensen blir lett rennende. Om den blir for bløt har du bare i litt mer melis. Fordel glasuren jevnt utover kaken og dekorer kaken med rød og blå konditorfarge innen glasuren stivner.

DEKORERING AV KAKEN:
Finn frem to små skåler, og ta 1 spiseskje melis i hver skål. Tilsett blå konditorfarge i den ene og rød i den andre. Bruk en teskje og fordel litt blå og litt rød melis tilfeldig rundt oppå den hvite. Før det stivner, bruker du en tannpirker eller en spiss kniv og lager et fint mønster med de norske fargene.

Dekk til kaken og sett den gjerne i kjøleskapet til du skal servere den.